
Aseară ne-am văzut la sesiunea gratuită pentru a elibera mentalitatea de victimă.
Poate că te regăsești, într-o măsură mai mare sau mai mică, în descrierea din articolul precedent.
Poate consideri că se mai întâmplă să te plângi, dar ai motive să o faci. Că ai dreptate. Că într-adevăr mediul de lucru e așa cum spui tu, că guvernul nu face ce ar trebui, că părinții nu ți-au oferit iubire sau resurse și tot așa.
Poate că ai dreptate. Dar te ajută la ceva să te plângi? Sau să îți spui că acesta este motivul pentru care nu ai abundență sau fericire sau relații armonioase.
Dar oare nu ar fi mai simplu să constați, să accepți că așa stau lucrurile și apoi să ieși din acest rol de victimă și să faci ce ține de tine pentru a îți schimba viața?
Oare nu sunt oameni care, în ciuda mediului de lucru, a calității guvernului, a susținerii părinților, reușesc totuși, orice își propun? Ce fac ei diferit?
Ce înseamnă să ieși din mentalitatea de victimă? Ce schimbări vei vedea dacă alegi să cureți emoțiile captive care o crează?
Responsabilitate
Îți asumi responsabilitatea. Pentru succes sau eșec. Pentru decizii și consecințele lor. Chiar și când nu au fost cele mai bune, îți asumi, înveți și data viitoare poate decizi mai bine. Nu mai arunci vina pe mama, pe prieteni, pe vreme sau trafic.
Încredere în tine
Odată ce renunți la învinuire și așteptare a salvării în exterior și începi să preiei controlul asupra vieții tale, vei prinde încredere în propriile forțe.
Nu te mai simți blocat(ă)
Victimele se simt neputincioase și nu cred că soluția este la ele. Așteaptă, tot timpul, salvarea din exterior, motiv pentru care, până când aceasta apare, sunt blocați. Blocați în situația neplăcută, din care ar vrea să iasă, dar nu au nici o putere. Trebuie să îi scoată “cineva”.
Stabilești limite sănătoase
Este o consecință firească a creșterii încrederii în tine și a recăpătării puterii personale. Victima nu crede că se poate descurca singură, așa că nu știe să pună limite sau să spună nu, de frică să nu piardă ajutorul.
Nu te mai compari cu alții
Victima este foarte critică, caută mereu vinovați în exterior, îi judecă aspru și se compară foarte mult cu alți oameni. De cele mai multe, ori, caută părțile negative, pentru a se simți mai bine cu sine. Ieșirea din mentalitatea de victimă mută focusul pe sine, pe propria evoluție.

Care este cauza acestui comportament?
Cauzele pot fi multiple și momentul la care poți alege să adopți acest rol, într-o situație sau pentru o lungă perioadă, este diferit de la persoană la persoană.
Uneori, un părinte care are mentalitate de victimă poate face foarte ușor pentru copil să preia acest model, încă de la o vârstă fragedă. Anumite experiențe traumatice care te fac să te simți neajutorat pot cauza emoții captive în corp, care vor aduce tot mai des acest comportament.
Apoi, mai pot fi anumite convingeri pe care le-ai auzit des în familie, cum că “e greu să…..”, “viața e grea ….”, “e imposibil să ….”, atât de des încât le-ai integrat ca și adevăruri.
Ce e de făcut?
Dacă te regăsești în toate aceste lucruri și ți-ar plăcea să ai mai mult control asupra vieții tale, să te simți împuternicit și să elimini blocajele din calea abundenței tale, vino să eliberăm toate energiile care au legătură cu manifestarea în rol de victimă.
Codul emoțiilor este cea mai simplă și rapidă metodă de eliberare emoțiilor captive. Dă-ți voie să experimentezi miracolele ce vin în urma curățării energetice.
Reluăm tema în sesiunea de Duminică, 29 ianarie, o sesiune cu plată.
Tot ce trebuie să faci este să te înscrii, să fii prezent(ă) la ora 18.30 și să te bucuri de schimbările pozitive din viața ta.
Pe curând!