Zidul din jurul inimii și cum ține abundența la distanță

Bine te-am regăsit!

Dr Bradley Nelson vorbește, în cartea sa, Codul Emoțiilor, despre un fenomen pe care l-a numit “Zidul din jurul inimii”.

Pare mai degrabă o metaforă, chiar ușor de înțeles pentru că, fiecare dintre noi a trăit, cel puțin o dată în viață, o emoție atât de puternică și dureroasă, încât și-ar fi dorit să se ascundă, să se protejeze, să creeze o bulă, un zid, orice care să îl protejeze de lumea din afară și emoția negativă pe care a simțit-o.

Doar că, așa cum vă spuneam, emoțiile noastre au o energie foarte specifică și densă, pe care, chiar dacă nu o vedem, o simțim în corp. Iar inima, cel mai prețios organ din corp, este, de multe ori, cea mai afectată de emoțiile negative. Expresii ca “inimă frântă“, “a pune la inimă (o supărare)”, “a fi cu inima ușoară” descriu foarte bine felul cum emoțiile afectează inima și buna ei funcționare.

Ce este Zidul din jurul inimii?

Durerea de inimă este resimțită la fiecare experiență traumatizantă, la fiecare moment când ne simțim neiubiți, respinși, abandonați, trădați sau ne confruntăm cu orice altă emoție dureroasă.

Astfel că, din dorința de ne proteja de durerea viitoare, construim un zid de protecție în jurul inimii.

Inima este nucleul ființei, așa că mintea subconștientă știe că este prima care trebuie protejată.

Ne apără acest zid de durere?

Emoțiile nerezolvate sunt energie. Energie blocată, densă. Zidul creat este construit din această energie, formând mase concrete de energie, care limitează accesul către inimă.

Da, zidul ne protejează de diferite răni sufletești, însă există un preț pentru această protecție.

Prețul este diferit la fiecare om, însă de cele mai multe ori, cei care au lucrat la eliberarea zidului din jurul inimii au menționat următoarele efecte ale prezenței lui:

  • Sentimentul de izolare și senzația de a nu aparține sau a nu îți găsi locul (în familie, la job, în grupul de prieteni)
  • Incapacitate de a iubi și de a exprima sentimente, dificultatea de a oferi iubire
  • Depresie, tristețe, singurătate, furie

Ce e de făcut?

Dr Nelson menționează că 80% din oameni și-au construit acest zid în jurul inimii.

Așa că, dacă te întrebai, dacă sau nu sesiunile de Miercuri și Duminică (15 și 19 februarie)sunt pentru tine, pot să îți spun, cu mâna pe inimă, că DA!

La fel cum te-am obișnuit, voi identifica emoțiile captive din zona inimii și le vom elibera, una câte una.

Astfel, vom slăbi consistența zidului din jurul inimii, treptat, până când acesta nu va mai exista.

Zidul din jurul inimii te împiedică să simți emoții pozitive, să te exprimi și să identifici poate drumul pe care inima ta își dorește să îl urmezi.

Dă-ți voie să trăiești viața la care ai visat și să te și bucuri cu adevărat de ea.

Fă loc pentru succes în viața profesională, pentru relații autentice, pentru sentimentul că toate sunt „la locul lor”.

Cum afectează zidul inimii abundența?

Zidul inimii ține, poate, la distanță, emoțiile negative, dar, în același timp, nu lasă loc nici multor lucruri pozitive și foarte benefice pentru tine.

Abundența și succesul profesional nu fac excepție, pentru că, zidul din jurul inimii te face să treci prin viață izolat de ceilalți oameni, să simți că nu aparții, oriunde ai fi, energia din inima noastră nu poate ajunge la cei din jur și nici nu poți primi energia lor.

Cât timp este prezent zidul inimii, este foarte greu să te exprimi liber, să ai încredere în tine și să îți dai voie să te conectezi autentic cu oamenii de care ai nevoie pentru a crește, a evolua și a îți pune în valoare talentele și creativitatea.

Cum să găsești mentori sau colaboratori (și să accepți susținerea), dacă nu îți dai voie să te conectezi? Cum să avansezi profesional sau să crești afacerea dacă ai în permanență sentimentul că nu aparții acolo?

Eliminarea zidului inimii poate aduce rezultate miraculoase în viața ta.

Înscrie-te și participă la una dintre sesiunile de săptămâna aceasta și dă-ți voie să te eliberezi de acest zid. Cu iubire și recunoștință, pentru că scopul lui a fost să te protejeze și cu siguranță a făcut-o, în repetate rânduri.

Sesiunile au loc Miercuri, 15 februarie la ora 18.30 și Duminică, 19 februarie, la ora 18.30. La ambele te pot lua în considerare la energia grupului și să îți trimit înregistrarea, dacă nu poți fi prezent(ă) live.

De multe ori, corpul nu este pregătit să elimine toate emoțiile care compun acest zid al inimii și este nevoie de mai multe sesiuni de eliberare. De aceea vor fi 2 sesiuni, astfel încât să ai șansa de a “topi” cât mai mult din acest zid sau poate chiar să îl dai jos de tot.

Te aștept, cu drag!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email